REINFELDT VITSAR TILL DET PÅ ETT JULPARTY

Fredrik Reinfeldt har dragit en massa vitsar i årets jultal.  Jag känner mig lite lockad att i samma anda kalla honom ”Fritzi”, för att skämta till det, så som han själv gör.  Men hans vitsar är inte särskilt roliga.  De är bara patetiska!  Så jag lägger Fritzi åt sidan.  Det känns däremot inte särskilt förtroendeingivande att Reinfeldt måste ta utgångspunkt i fiction för att beskriva ”verkligheten” i sextraffickingen (Roslund & Hellström) och som vanligt måste det värsta exemplet man kan finna vara en ”spegling” av ”verkligheten”.  Och att prata om att människor ska ha frihet att forma sina liv samtidigt som man omyndigförklarar sexarbetare som själva valt yrket hur vitsigt är det?  Man bara skakar på huvudet åt sådana skämt. 

Sedan ljuger antingen Reinfeldt eller polisen.  Det finns inte något fall med en 13-åring i svenskt rättsväsende.  Och själv måste jag också vara traffickerad.  Jag har nämligen en skuld till banken för köp av lägenhet.  (Reinfeldt skämtar indirekt om att kvinnor som lånat pengar för att komma hit och sexarbeta inte ska behöva betala tillbaka sin skuld).  Men Reinfeldt ska få ett erkännande.  Han är en hyfsad skådespelare – men verkligen ingen lysande komiker – även om det manus som skapats för honom bara är ett hopkok av myter, hyckleri och trams.

”Hur stort är då människohandel- eller traffickingproblemet” frågar Reinfeldt och drar till med en guesstimate i storvitsarklassen från UNODC.  140.000 säljer sex (och är alltså traffickingoffer) i Europa påstår han obekymrad om att det inte har det minsta med verkligheten att göra (I UNODC:s rapport 2008 kunde man inte finna mer än två-tre tusen fall enligt domstolsstatistiken, och t o m BRÅ anser att det är otroligt att det kan existera mörkertal för ett brott som sextrafficking, BRÅ 2011:18 s 21).  När man använder ”guesstimates” kan man påstå vad som helst för att jaga upp skräcken och strunta i verklighet och vetenskap.  Så följer naturligtvis myten om miljardindustrin (som professor Ann Jordan redan dödat).  Men det bekymrar inte Sveriges statsminister/-komiker.  Han kan stå och dra vitsar rakt ut ändå (även om det är oklart om han vet att det är en vits).

Sedan drar han upp svenska polisens gamla guesstimate om 400-600 kvinnor.  I det sammanhanget kunde det ju ha varit på sin plats att han påpekat hur usel den svenska polisen är, som inte löser mer än en hundradel av dessa påstådda fall.  Klart som fan att de inte är säkra på siffrorna eftersom det är ren fantasi.  Det måste väl ändå betecknas som det största ”understatement” som förekommer i talet.  Intressant också hur han indirekt menar att man måste få ”rumänskorna” att säga saker som den politiskt korrekte Reinfeldt vill höra från dem (”vi måste få flickorna att erkänna”).

Ja, han är en riktig ”valsare” den är Reinfeldt.  Kul kille som drar vitsar på julpartyt.  Sverige har lägre efterfrågan på sexköp än i andra länder tack vare sexköpslagen vitsar han till det.  Inget fel på fantasin där inte!  Men varför vägrar han träffa personer som är kritiska till sexköpslagen?  Har han något emot Fredrik Federley, så att han aldrig träffar honom, eftersom alla han träffar är överens om att sexköpslagen är bra?  Ska en svensk statsminister, även om han drar vitsar på ett julparty, verkligen sortera bort dem som inte delar hans åsikter?

Konceptet ”nu ska jag visa mig som en empatisk person som ömmar för individer” (även om de knappast existerar) är ju ganska typiskt för de som politiskt känner sig hotade.  Det kostar inget att sprida dessa konstruerade och påhittade ”empatiska” påståenden, eftersom man ändå inte måste betala för det.  Kan man vända opinionen genom att dra vitsar kan det vara värt priset.  Fredrik Reinfeldt är inget undantag. Första gången postad december 2013.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *